Túrós batyu és lekváros bukta

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2-3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg vaj
- 2 egész tojás + 2 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- kevés só Töltelékek: 25 dkg túró
- 1 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kristálycukor
- fél citrom reszelt héja
- vagy 30 dkg kemény gyümölcsíz
Elkészítése:
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a tojásokat felverjük,
a tejet meglangyosítjuk, a vajat kissé megolvasztjuk, a sót belekeverjük
a lisztbe.
A liszt közepére öntjük az élesztős tömeget, majd a tojásokat, a vajat
és a cukrot adjuk hozzá.
A langyos tejjel hólyagosra, fényesre dagasztjuk, kelesztjük 30-45 percet,
amíg kétszeresére kel. Fél cm vastagra nyújtjuk, téglalapokat vágunk
belőle és lekvárral töltjük.
A túrós batyuhoz kockákat vágunk, a sarkokat behajtjuk, összecsípjük.
A tepsiben megolajozzuk a buktákat, hogy ne ragadjanak össze.
Így még fél órát kelesztjük, majd 180-200 fokos sütőben sütjük.
Forrón leszórjuk porcukorral.