Töki "takart"
Hozzávalók:
- 60 dkg sovány darált sertés hús
- 40 dkg kövérebb darált sertés tarja vagy lapocka
- 3 db fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- törött bors
- só
- 1 db tojás
- 10 dkg rizs
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 egész fej savanyított káposzta
- 1 kanál liszt
- 2 kanál zsiradék.
Elkészítése:
A húsokat a szétnyomott fokhagymával, a fűszerekkel és a tojással alaposan összekeverjük, a végén a rizst is hozzáadjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, úgy adjuk hozzá. A fejes savanyú káposzta nagyobb leveleibe töltjük, "betakarjuk" a tenyérnyi töltelékeket, majd vékony cérnával átkötjük. A lábasban az apró káposztára sorba rakjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Berántjuk világos rántással.
Elmondta: Vida Gáborné