Töki kuglóf
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 8 db kockacukor
- 3 tojás sárgája
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg vaj
- csipet só
- Töltelékek: 20 dkg dió és 20 dkg kristály cukor
- 15 dkg mák és 15 dkg kristály cukor
- kevés mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk fél dl tejben 2 kockacukorral, a többit a 2,5 dl tejben feloldjuk. A liszthez adjuk az élesztőt, elkeverjük a tojássárgájával, vajjal, pici sóval. Jól kidolgozzuk, langyos helyen kelesztjük. A diót vagy mákot ledaráljuk, összekeverjük a cukorral. A közben megkelt tészta közepébe helyezzük a tölteléket és beburkoljuk a tésztával. A kikent kuglófsütőben tovább kelesztjük, amíg tele lesz, ezután sütjük lassú tűzön. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Elmondta: Lukács Béláné