Tejfölös pompos

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag élesztő
- kevés tej és cukor
- 1 krumplinyomó krumpli
- 1 evőkanál étolaj
- só
- 2 pohár tejföl.
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat és megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, tepsibe terítjük. A tejfölöket egy kanál liszttel elkeverjük és a tésztára simítjuk. Gazdagíthatjuk még szalonnakockával, karikára vágott vöröshagymával, sajttal. Közepes tűznél készre sütjük.
Elmondta: özv. Kollár Józsefné