Savaria Történelmi Karnevál

2011. augusztus 26-28.
Töki pompos
Szervező: Karneváliroda


Augusztus utolsó hétvégéjén immár tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Szombathely talán legnagyobb ünnepe, a Savaria Történelmi Karnevál.
A rendezvény ideje alatt 2000 éves városunk évszázadai elevenednek meg az utcákon és a tereken, vendégeink pedig nem csupán szemlélői, hanem aktív résztvevői is rendhagyó időutazásunknak.
Hagyományőrzők százai, egyedi kulturális és zenei különlegességek teszik feledhetetlenné a nyár utolsó hétvégéjét Szombathely városában.
2011-ben a hagyományos programok mellett számos újdonsággal is szolgál a Karnevál. A korábbi évek népszerű helyszínei idén is várják a történelem és a színvonalas szórakozás iránt érdeklődőket. Emellett az ünneplő belváros kapuja lesz a Thököly utcában első alkalommal felállított diadalív, ahonnan a Karneválozó tekintetével bejárhatja a díszbe öltözött várost, jelmezbe bújt ismerősöket kereshet a forgatagban, vagy épp a portyázó legionáriusok rajtaütését követheti figyelemmel tisztes és biztonságos távolságból. A Fő téren felállított Vesta-templom őrzi majd a Karnevál lángját, melynek csütörtök esti fellobbanása a karneváli időszámítás kezdetét, vasárnap esti kihunyása az ünnepi időszak végét jelzi majd.
Az istenszobrokkal díszített karneváli helyszíneken vérre menő harc, történelmi bemutató, vérpezsdítő zene, kacagtató színház ígér egyszerre pihentető szórakozást és a játszva tanulás lehetőségét. Színpadainkon a hazai és a határon túli magyar zenei és színházi élet kiválóságai váltják egymást, míg a "történelem színpadán" az ókortól a középkorig idézi meg letűnt korok jeles eseményeit a katonai hagyományőrzők népes tábora.
A kulináris élvezetek rajongói örömére ismét megnyílik az Öreg Város Vására, a Borok Utcája és a Sörtér különleges nedűk, korabeli csemegék és helyi termékek egyedülálló választékát kínálja e napokban.
Közép-Európa legnagyobb historikus, jelmezes kavalkádja sajátos atmoszférájával és gazdag programkínálatával egyedi élményt ígér kicsiknek és nagyoknak, visszatérő és a Karneválra először látogató vendégeinknek egyaránt.
Ismerje meg páratlan történelmű városunkat, töltsön el Ön is néhány napot vendégszerető polgáraink körében! Látogasson el Savariába 2011. augusztus 26-28. között, és töltődjön fel kétezer év élményeivel!

Térkép

Javascript is required to view this map.