Mesterségek Ünnepe

2012. augusztus 17-20.
Töki pompos
Szervező: Népművészeti Egyesületek Szövetsége


A tavalyi év ünnepi hangulata utánmost reményeink szerint elkezdôdik egy újabb negyedszázados fejezet.A Budai Vár semmi mással sem összehasonlítható, történelmi hangulatotárasztó háttere ismét benépesül közel 800 hagyományôrzô mesterrel,akik ízelítôt adnak tudásukból, és bemutatják szakmájuk szépségeit.

Az ideifesztiválon a régi, ritka mesterségek képviselôi állnak a figyelem középpontjában,így például a papírmerítôk, bútorfestôk, a kályha- és kemenceépítôk,kékfestôk, és további „hétköznapi mûvészek”. Mûhelybemutatók,etnográfiai elôadások várják az érdeklôdôket ez évben az Oroszlános Udvarban.

A viselet elôtt idén újdonsággal tisztelgünk: a viseletben érkezôvendégeink fotózáson vehetnek részt, és öltözékükkel értékes nyereményekhezjuthatnak. Ismét borozunk, idén is vendégül látjuk a Borfesztiválképviselôit, de ezúttal sajt is jut hozzá, hiszen nagy örömünkre nálunkmutatkoznak be az ország legjobb sajtkészítôi. Mestermunkáikat a Sajtudvarbankóstolhatják meg az érdeklôdôk.

Díszvendégünk ez évbenSzlovénia, nagy tudású népmûvészek képviselik országukat nálunk.Hangold újra! – a jelszava több esti nagykoncertnek is, két színpadonidén is a nép- és világzene színe-java szórakoztatja a látogatókat.

A gyermekeknekpedig szokás szerint rengeteg izgalmas játékot tartogatunk.
A rendezvény fôvédnöke: Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.
Ünnepélyes megnyitó augusztus 17-én 17 órakor.

Találkozzunk hát huszonhatodszoris a Budai Várban, a Mesterségek Ünnepén!

Térkép

Javascript is required to view this map.