Bor és Művészet Fesztivál

2011. augusztus 27-28.

A második Bor és Művészet Fesztivál 2011 augusztus 27-28.-án kerül megrendezésre.

Az idei fesztivál mottója "Nők a borászatban, nők a művészetben...".

A rendezvényen a gyengébbik nem bortermelésben és képzőművészetben betöltött szerepére helyeztük a hangsúlyt.
Fesztiválunkon híres magyar női borászok (Gálné Dignisz Éva, Nyúlné Dr. Pühra Beáta), szőlőnemesítők (Dr. Hajdú Edit) mellett kortárs művészeket is (Bada Márta, Bangó Aliz, Géczy Olga, Götz Johanna, Kemény Juli, Martus Éva, Oláh Jolán, Oláh Mara, Orsós Teréz) megismerhet a látogató. Megtekintheti kiállításaikat és megkóstolhatja boraikat, amelyek minden tekintetben felveszik a versenyt férfi kollégáiékéval is...

A 2011-es Fesztivál vendégpincészete a szigetcsépi - rosé és vörös borairól méltán híres - Gál Szőlőbirtok és Pincészet, emellett a tavalyi évhez hasonlóan a töki Kovács Pince, a Nyakas Pincészet és a Reisner Pince képviselteti magát.

A Bor és Művészet Fesztivál helyszínét a Budapesttől 29 km-re, a Zsámbéki-medence és egyben az Etyek-Budai Borvidék szívében található település, Tök adja. A rendezvény helyszínei, Tök Faluközpont - Kútvölgy és a község határában található 19. századi hangulatos Töki Pincesor.

A Fesztivál a Nyakas-hegy lábánál található festői szépségű község legnagyobb értékeire kívánja felhívni a figyelmet, a borra, a művészetre, az itt élő borászokra, művészekre, a vendégszerető falubeliekre és végül, de nem utolsó sorban a helyi ételkülönlegességekre, egyszóval mindazon dolgokra, amik híressé tették és teszik Tök falut és lakóit.

A rendezők a szervezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy a Bor és Művészet Fesztivál kiemelkedjen a környékbeli bor és pince fesztiválok közül, a bor és a művészet egyedülálló ötvözetét kínálva a Fesztivál vendégeinek. Nem mindennapi kulináris és kulturális élményben lehet része annak, aki ellátogat Tökre, a Bor és Művészet Fesztiválra.

A Fesztivál első alkalommal 2010-ben került megrendezésre. A nagy számban kilátogató vendégeinknek, résztvevőinknek, helybéli segítőinknek és nagyvonalú támogatóinak köszönhetően elsöprő sikert ért el a Bor és Művészet Fesztivál már az első évben.

A Bor és Művészet Fesztivál 2010. évi fényképeit a Fesztivál galéria 2010 menüpont alatt tekintheti meg.
A Fesztiválról készült riport az Echo TV 2010 szeptember 12.-én, 19:30-kor közvetített esti Híradójában volt látható, a felvétel az alábbi linkre kattintva érhető el (18 perc 20 másodpercnél kezdődik a riport).

Idei első rádiós szereplésünk hanganyaga elérhető a Klub Rádió weboldalán, de erre a linkre kattintva azonnal is megnyitható.

Várjuk Önöket is a Bor és Művészet Fesztivál 2011 évi programjaira.

Térkép

Javascript is required to view this map.